Bryggan

Den nya flytbryggan än nu på plats och leverantören arbetar med att slutföra förankringen av den nya flytbryggan. Förankringen av flytbryggan kommer att ske med 22 st helt nya betongankare och kättingar.

Bommarna kommer att monteras på flytbryggan under vårvintern – när isen är tjock nog att stå på. Att montera bommarna från isen är betydligt lättare då det är en del arbete med att justera in bommarna i rätt position. Föreningen kommer att fortsätta tillämpa den befintliga modell dvs bredden blir 2,5m – från mitten på ena bommen till mitt mitten av den andra bommen. De flesta båthamnar har valt att tillämpa denna modell.

Intresset att frivilligt delta i olika arbetsgrupper har under det gångna året varit lågt bland våra medlemmar och hyrestagare. Ifall föreningen inte har ett antal frivilliga som bär ut bommarna kommer föreningen hyra in arbetskraft för detta moment. Om du är intresserad att anmäla dig gör du det genom att skicka ett mail till sekreteraren (se mailadress under fliken ”Kontakt”).

Den nya bryggan är något längre än den gamla bryggan vilket gör att föreningen kommer att skapa några nya båtplatser längst ut på flytbryggan. De nya båtplatserna kommer att ge föreningen en ökad årlig intäkt samtidigt som det blir fler personer som delar på vaktpassen.

Hälsningar Styrelsen

IMG_0682

Kommentera