Category Archives: Hamn

Inloppet

Föreningen har monterat nya skyltar i hamninloppet – hastighetsbegränsning samt förbudsskylt mot vattenskotrar. Beslut att montera skyltar är ett årsmötesbeslut. Årsmötet (medlemmarna) ville stävja att båtar kör för fort inom hamnområdet då båtar med hög fart och vattenskotrar skapar höga svallvågor som sliter hårt i infästningarna av bommarna samt rycker i båtarnas förtöjningar. Enligt föreningens avtal får inte båtplatserna heller upplåtas för vattenskotrar.

Hälsningar styrelsen

85376C9E-A8E2-4943-ABE2-8916DF9A79D4

Fiber

Styrelsen vill bara passa på att påminna att vi nu har fiber och trådlöst nätverk (Wi-Fi) i vaktlokalen. Hur man kommer åt internet finns beskrivet i vaktpärmen som ligger i vaktlokalen.

Hälsningar Styrelsen

Fler parkeringsplatser

Många medlemmar har efterfrågat fler parkeringsplatser och nu har ytterligare ett 10-tal platser skapats mot lövskärsvägen. På marken har föreningen kört ut grus och platserna är utmärkta med skyltar. Med skyltarna blir det tydligare hur man ska parkera och risken minskar för inparkerade bilar.

Hälsningar Styrelsen E3D29FBA-0182-419B-A786-E09341B12A9A

 

Grässlagning

En entreprenör har nu slagit det långa gräset i hamnområdet så nu ser det lite mer ordnat ut på grönytorna.

Hälsningar Styrelsen

12615726-F54E-48A8-9496-6CD624F58AE8

Återvinningsstation

Återvinningsstationen som ligger utanför föreningens område är kommuns station och har inget med föreningen att göra. Stationen verkar nyttjas frekvent av många som kommer med bil från lövskärshållet. Relativt frekvent ligger det skräp utanför behållarna eller finns det behov att tömma behållarna. Styrelsen försöker felanmäla till FTI AB så snart vi ser något som behöver åtgärdas. Styrelsen önskar att fler medlemmar hjälper till att felanmäla när något måste åtgärdas kring stationen. Det gör ni genom denna länk: https://www.ftiab.se/172.html

Molokerna för brännbara hushållssopor sköts av Lumire (fd Luleå kommuns bolag Renhållningen) och behöver de tömmas eller om det ligger hushållssopor på marken utanför skall Lumire kontaktas på 0920-250910.

Skicka gärna ett mail till sekreteraren när ni gjort en felanmälan så att vi får kännedom om er hjälp.

Hälsningar Styrelsen

Midsommar

Nu är hamnen redo för midsommarfirande!

//Trevlig midsommar önskar styrelsen

436697D3-5089-4261-89E4-451B896E6F8F

Lastkajerna

Föreningen har anlitat en entreprenör att klä in de båda lastkajerna med tryckimpregnerat virke. Syftet är att dels skydda båtarna som ligger där för lastning mot skador men även att få ett mer estetiskt mjukt intryck.

IMG_6598

 

 

 

 

 

//Hälsningar Styrelsen

Underhåll parkeringen

Igår schaktades gruset ut på parkeringen. Gruset har legat i stora högar under snön då föreningen köpte in gruset under senhösten 2019. Nya parkeringsplatser har även skapats längs staketet mot lövskärsvägen och platserna kommer inom kort att märkas ut. Många medlemmar hade efterfrågat fler parkeringsplatser och nu har föreningen tillskapat det genom att ta bort ett antal uppställningsplatser på nedre parkeringen. De uppställningsplatser som tagits bort gick ofta inte att använda sommartid eftersom de blev inparkerade.

Föreningen passade även på att köra iväg en hel del gammalt och trasigt material som legat vid förrådet och skräpat när föreningen ändå hade en traktor på området. Nu har det blivit rent och snyggt runt förrådet!

IMG_6505 IMG_6506
Hälsningar Styrelsen

Säsongens andra arbetskväll

Den 12:e maj genomfördes säsongens andra arbetskväll och uppslutningen var stor. Arbetskvällen började med en kopp kaffe och lite fikabröd för att ladda energi. Därefter påbörjades kvällens arbete som handlade om att bommar monterades, området städades och bänkar och kärror togs fram. På parkeringen kördes plintar ut och planken som märker ut parkeringsplatserna monterades.

arbetskvall_2020_3arbetskvall_2020

 

 

 

 

 

 

Hälsningar styrelsen

 

Viktig information till dig som vakt!

Om du är sjuk får du inte sitta vakt – då måste du hitta en ersättningsvakt!

Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor och då får du inte sitta vakt! Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk – då måste du anlita en godkänd vakt. Reglerna kring vem som är en godkänd vakt hittar du på hemsidan under rubriken ”vakt”.

Kom även igång att om du hostar och nyser så sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken och tvätta händerna. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra!

Hälsningar Styrelsen