Viktig information till dig som vakt!

Om du är sjuk får du inte sitta vakt – då måste du hitta en ersättningsvakt!

Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor och då får du inte sitta vakt! Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk – då måste du anlita en godkänd vakt. Reglerna kring vem som är en godkänd vakt hittar du på hemsidan under rubriken ”vakt”.

Kom även igång att om du hostar och nyser så sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken och tvätta händerna. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra!

Hälsningar Styrelsen

Kommentera