Vårens sista arbetskväll

Igår (torsdagen den 24:e maj) var arbetsgruppen utkallad för att slutföra vårens arbete i hamnen. Vädret var fint och arbetet gick väldigt bra.

Landgången till flytbryggan monterades, nummerskyltarna till flytbryggan skruvades fast, de innersta bommarna på flytbryggan monterades, skadade bominfästningar på de fasta pirerna lagades, sjunkna bommar/flygkroppar åtgärdades, bryggan på de fasta pirerna har flyttats ut på balkarna så de ligger jäms med kanten, m.m.

Leverantören av flytbryggan kommer (inom några veckor) att komma till hamnen och justera flytbryggan så att den hamnar mitt i hamnbassängen och ett antal betongankare kommer att flyttas närmare flytbryggan.

Styrelsen vill uppmana er med djupgående båtar att vara extra uppmärksamma och hålla ut från flytbryggan framförallt tills dess att leverantören har justerat (flyttat in) några av betongankarna närmare flytbryggan. Det finns en risk för grundstötning då djupet i hamnen endast är 1,7 meter (vid normalvattenstånd) på vissa platser i hamnbassängen. Betongankarna är ca 30 cm höga vilket gör att det ”fria” djupet endast är 1,4 meter ovanpå ankarna vid normalvattenstånd.

Alla ankare kommer inte att gå att flytta in helt mot flytbryggan eftersom ankarnas placering är beräknad efter en datasimulering. Om ankarna inte ligger enligt modellen kommer leverantörens garanti inte att gälla. Dessa ”hinder” får vi leva med tills den dag hamnen muddras. Ser ni något ankare som behöver märkas ut kan ni kontakta någon i styrelsen.

Hälsningar Styrelsen

Landgang_flytbryggan

Kommentera